ZOGO... SI AI GASIT!
ICON
ICON 0
IMG-LOGO
ICON
ICON 0

De ce ai nevoie pentru a crea la tine acasă propria sală de forţă?

IMG-BLOG

Un stil de viaţa sănătos impune o alimentaţie strictă şi exerciţii fizice regulate. Motivaţia de a merge la sală piere în momentul în care timpul nu îţi permite asta.  Pentru un antrenament corect ai nevoie de un echipament potrivit, răbdare, disponibilitate pentru a ajunge la cea mai apropiată sală de fitness şi bineînţeles motivaţia necesară.

Dacă te-ai săturat de aglomeraţia de la sală, de privirile insistente şi preţul piperat al abonamentului atunci este momentul să improvizezi şi să-ţi amenajezi propria ta sală de sport. Astfel, poţi să slăbeşti, să-ţi tonifiezi corpul, să-ţi dezvolţi masa musculară sau pur si simplu să te menţii în formă ori de câte ori vrei, în confortul propriei tale case.

Trebuie să ai în vedere mai multe aspecte atunci când vrei să începi amenajarea unei săli de fitness la tine acasă.

Bugetul acordat

Organizarea unei săli de fitness nu trebuie să fie costisitoare, dar trebuie să dispui de un buget pentru asta. De preferat să-ţi cumperi aparatele de care ai nevoie, fără a investi inutil în echipamente pe care nu o să le foloseşti. Poţi căuta produse care se află la promoţii pentru a putea economisi mai mult.

Spațiul disponibil

Camera pe care vrei să o amenajezi trebuie să fie bine aerisită,  să aibă podeaua suficient de rezistentă şi să nu fie alunecoasă, iar spaţiul să fie disponibil pentru a încăpea toate aparatele de care ai nevoie.

Atmosfera

Pentru a reda atmosfera dintr-o sală de fitness la tine acasă poţi instala un televizor şi un sistem de boxe  la care să asculţi muzică sau sa vizualizezi exerciţii fizice. De asemenea oglinzile dau impresia de mai mult spaţiu. Mai poţi amplasa câteva rafturi unde poţi depozita prosoapele sau greutăţile.

Echipamentele

Pentru a acoperi cele mai importante categorii de antrenament ai nevoie de un set de gantere şi haltere. Ele te ajută să-ţi lucrezi  picioarele, braţele, spatele, umerii, abdomenul şi pieptul. Banda pentru alergat şi bicicleta fitness sunt de asemenea investiţii foarte bune pentru antrenamentele cardio. Dacă vrei să te axezi mai mult pe exerciţii de fortă poţi alege aparatele mulifuncţionale, unde îţi poţi antrena toate grupele de muşchi.