ZOGO... SI AI GASIT!
ICON
ICON 0
IMG-LOGO
ICON
ICON 0

Ce “minuni” poți să faci cu un blender?

IMG-BLOG

Blenderul se numără printre electrocasnicele pe care trebuie să le ai în casă. Un blender util şi practic este un aparat care-ţi uşurează o mare parte din activităţile gastronomice. Dacă vrei sa prepari repede ceva fără să pierzi ore în bucătărie sau în faţa chiuvetei, singura şi cea mai bună soluţie este un blender.

Este uşor de întreţinut, nu ocupă foarte mult spaţiu de depozitare, te ajută să controlezi cantitatea şi consistenţa preparatelor şi este ideal pentru supe, smoothie-uri, sosuri sau pentru a măcina anumite alimente. Blenderul poate mărunţi, felia, zdrobi şi amesteca o grămadă de alimente şi ingrediente.

          Smoothie-uri, cocktail-uri şi milkshake-uri

Smoothie-ul este o băutură densă, compusă din fructe, legume sau alte alimente benefice pentru corp. Mulţumită  blenderului, smoothie-ul se prepară foarte uşor şi repede. Doar arunci ingredientele în blender şi în câteva minute ai parte de un shake plin de vitamine.

           Aperitive

Dacă umează o mică petrecere sau întâlnire între mai mulţi prieteni nu mai este nevoie să petreci ore întregi în bucătărie pentru realizarea aperitivelor. Mărunţitul şi amestecatul pot fi efectuate în câteva minute cu ajutorul unui blender. Îţi poţi da familia şi musafirii pe spate cu cea mai bună salată de vinete, de icre, ciuperi cu usturoi, cremă de brânză sau hummus.

          Supe Creme

Supele creme sunt foarte uşor de făcut cu ajutorul blenderului. Te poţi bucura altfel de gustul bogat al vitaminelor  pe care le găseşti în legume şi verdeţuri. Morcov, dovleac, ţelină sau păstârnac, sunt legume bogate în vitamine pentru cei mici. Cea mai potrivită şi săţioasă mâncare pentru copilul tău este o supă cremă.

          Sosuri

Dressinguri pentru salate, sosurile pentru carne sau sosurile pentru chipsuri, toate pot fi preparate în casă cu ajutorul blenderului.  Maioneza, cel mai important sos pentru salata de boef poate fi distrus dacă nu te asiguri că raportul dintre ulei şi ou este corect. Sosul picant sau dulce pentru pizza, poate fi făcut şi el la orice oră, cu puţin usturoi, busuioc şi oregano.

Pentru serile cu film, un sos guacamole sau o salsa picantă pe care le poţi savura alături de chipsurile preferate. Fie că faci paste sau spaghetti, sosul pesto merge de minune, iar cel mai bun pesto se pregăteşte acasă.

          Deserturi şi prăjituri

Creşterea temperaturilor aduce cu ea şi  dorinţa de răcorire cu ceva dulce. Un blender cu putere mare poate zdrobi chiar şi gheaţa, deci poţi adăuga şi fructe congelate, nu doar proaspete, pentru mixul tău răcoritor. Poţi opta pentru: mango, banane, cireşe, piersici, caise sau căpşuni.

Cea mai bună frişcă este frişca preparată în casă. Mixerul poate sta în dulap o vreme, pentru că blenderul o pregăteşte într-un timp mult mai scurt şi rezultatul e acelaşi, poate chiar mai reuşit. După ce ai pus smântâna, adaugă zahărul şi esenţele şi dă-i drumul la treabă!

Dimineţile sunt mai frumoase cu pancakes cu siros de mere deasupra, omletă sau muffins preparate în cel mai profesionist mod. Cu ajutorul blenderului, aluatul de pancakes se face foarte rapid, iar omleta se pregăteşte într-un timp mult mai scurt.

Nu mai este nevoie să murdăreşti jumătate din vasele pe care le ai în bucătărie şi nici nu mai trebuie să petreci minute bune cu spălatul vaselor, cu o singură apăsare de buton mâncarea ta preferată este gata de degustare.